Tunnekeskeinen parisuhdekurssi

Seuraavat kurssit:

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi 14-16.10.2022

Viikonloppukurssilla lisääntyvät sekä oma itsetuntemus että ymmärrys parisuhteesta.
Ilmoittaudu nyt!


Parisuhde Paremmaksi -viikonloppu
Tulevat kurssit:
14-16.10.2022
 
 

Kurssin tavoitteet:

  • Teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • Osaatte tunnistaa oman ja toisen roolin riidassa ja pysäyttämään riidan
  • Osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeistasi paremmin
  • Uskosi teihin kahteen ja teidän suhteeseenne lisääntyy
  • Keskusteluyhteytenne paranee
  • Kuulette myös toisten kokemuksia
Kurssin kolme parisuhteen tärkeää osa-aluetta:
Ensimmäisessä osiossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta ja pinnan alla vaikuttavia tunteita. Hahmotetaan erimielisyyksien ja riitojen taustalla oleva prosessi, ns. negatiivinen vuorovaikutuksen kehä ja opitaan hallitsemaan sen haitallista vaikutusta parisuhteelle. Riitoja käydään läpi prosessinomaisesti, jotta voidaan tehdä havaintoja siitä, mitä niissä tapahtuu ja mikä niissä on tärkeä huomata. Opettelemme tunnistamaan oman osuutemme ja pysäyttämään erimielisyyden tai riidan hetket sekä päättämään ne yhdessä sopien, etteivät ne jää auki.
Toisessa osiossa tutkitaan parisuhteen vuorovaikutusta, omia odotuksia toisen käyttäytymiselle ja omia reaktioitamme, jos toinen ei huomaa täyttää, usein epäsuorasti ilmaistuja, toiveitamme. Tutkimme myös sitä, miten voisimme tuoda omia tärkeitä toiveitamme esille turvallisessa ilmapiirissä, jossa voimme luottaa siihen, että tulemme hyväksytyksi omana itsenä omien tarpeiden ja toiveiden kanssa.
Kolmannessa osiossa tarkastellaan läheisyyden ja seksuaalisuuden teemaa parisuhteessa. Se on keskeinen osa parisuhdettamme, mutta se on usein niin herkkä osa-alue, että siitä on vaikea keskustella kumppanin kanssa loukkaamatta toista tai loukkaantumatta itse. Puhumisen sijaan saatamme tehdä tulkintoja tilanteista perustuen toisen reaktioihin, kokea tulevamme torjutuksi ja meillä saattaa herkästi herätä epäilys siitä, haluaako toinen olla kanssani tai välittääkö hän minusta.

Kurssilla pysähdytään pohtimaan omia näkemyksiä ja tuntemuksia. Sen lisäksi jaetaan omaa kokemusta toiselle ja tehdään tehtäviä yhdessä, jotta kuullaan toisen kokemus, joka on usein hyvin erilainen kuin mitä uskomme. Kurssi on intensiivinen ja ryhmäkoko on 6-8 paria.

INTENSIIVIKURSSI perjantaina klo 18:00-20:30, lauantaina 9:30-16:00 ja sunnuntaina klo 9:00-14:00 Helsingin keskustassa.
Viikonloppukurssin hinta on 395 euroa per pari. Varausmaksu 50 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Kurssin ohjaajina toimivat Sari Kailanko, PsM, KTM ja/tai Iiro Leino, vaativan erityistason perhepsykoterapeutti
Ilmoittaudu heti, koska paikat täyttyvät nopeasti!
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: [email protected]
 

 

Lisätietoja

 

Suosituksemme Tunnekeskeiseen parisuhdekurssiin:

”Osallistuimme Sari Kailangon järjestämään Tunnekeskeiseen parisuhdekurssiin. Olimme kurssilla kaksin ja sen takia saimme yksilöllistä valmennusta, joka huomioi meidän tilanteen ja tarpeet. Koska ilmapiiri oli turvallinen, uskalsimme avautua ja saimme ymmärryksen toistemme käyttäytymiseen ja niiden taustoihin. Tavoitteenamme oli löytää uusia eväitä pitkän parisuhteen kehittämiseksi. Sari käytti useita harjoituksia läheisyyden löytämiseksi ja tunnesuhteen vahvistamiseksi. Saimme viikonlopusta uusia tapoja ilmaista tunteitamme, ymmärrystä toistemme tunteisiin sekä yhteiseloa kasvattavia kokemuksia.
Suosittelemme lämpimästi intensiivijaksoa kaikille pariskunnille. Kuten Matti totesi, tämä on ollut kaikista käymistämme kursseista paras. Sarin ammattitaito ja läsnäolo oli ainutlaatuista.”
Lämpimästi kiittäen
Leila ja Matti

 

Suosituksemme Sarin ja Iiron parisuhdekurssiviikonloppuun:

”Ennakkoon hieman pelokas odotus haihtui todella nopeasti perjantai-iltana kurssin alettua. Vetäjien luoma turvallinen ilmapiiri aikaansas 6 parin keskuudessa luottamuksellisen ilmapiirin ja rohkeuden avata tuntemuksiaan. Osiot oli hyvin jäsennelty ja eteneminen oli looginen. Vetäjien asiantuntemus tuotiin esiin hienovaraisesti keskustelemalla. Harjoitusten avulla asia selvens hyvin. Kaiken kruunasi 60min parisuhdeterapia yksilöllisesti. Meillä se aukesi todella tunnepitoisesti viimeisen kahden vuoden aikaiset tunnelukot.”
Inku ja Matti

”Erittäin antoisa viikonloppu, joka antoi sekä taustatietoa että käytännön työvälineitä.
Ilmapiiri kurssilla oli turvallinen, positiivinen ja ajoittain jopa hauska. Tunteille oli tilaa.
Lämmin suositus!”
Annu ja Jukka

”Kiitos asiantuntevasta ja lämpimän, välittävän ilmapiirin sisältävästä kurssista!
Sain hyviä, oivaltavia ajatuksia sekä omasta käytöksestäni
että hyväksyviä ja arvostavia ajatuksia suhteessani kumppaniini.”
Tosi ihana kurssi – kiitos!
Tiia

 

 

Pin It on Pinterest